У Путіна побачили нову військову загрозу з боку України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна побачили нову військову загрозу з боку України

У Путіна побачили нову військову загрозу з боку України
Джерело:  online.ua

У російському уряді побачили нову небезпеку від українського сусіда в регіоні Чорного моря. Кремль назвав джерелом нової напруженості українські військові бази, розмістити які запланував Київ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника президента РФ Дмитра Пєскова.

За його словами, атмосферу стабільності нібито буде втрачено, якщо українське командування облаштує два нових військових об'єкти.

"Безумовно, з урахуванням всіх наявних реалій це може мати досить негативні наслідки в цілому для атмосфери стабільності в Чорноморському регіоні. Потенційно така небезпека існує", - стверджує представник Володимира Путіна.

Нагадаємо, у лютому-березні російська армія почала вторгнення в Україну, за підсумками якого був анексований Крим, а частина Донбасу залишається окупованою та керується маріонетковим окупаційним режимом.

З того часу український півострів став мілітаризованим "хабом" Кремля у Чорноморському регіоні, російська влада організовує регулярні призови місцевих мешканців на військову службу, розміщує там надзвичайно потужну зброю та армійські підрозділи. Окрім того, командування агресора максимально користується можливостями регіону для своєї військової присутності на морі.

Водночас Київ неодноразово звертав увагу на те, що загроза з боку РФ для України залишається, тим паче що наразі для неї існує новий напрямок — з півдня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Росії прийняли чергове кричуще рішення проти України щодо окупованого Криму. На цей раз команда російського президента Володимира Путіна вирішила поскаржитися на офіційний Київ генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, яка 19 жовтня приїхала в Москву на переговори з російською владою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?