У Путіна поскаржилися на підсумки переговорів в Берліні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поскаржилися на підсумки переговорів в Берліні

У Путіна поскаржилися на підсумки переговорів в Берліні

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що  лідери країн "нормандської четвірки" на зустрічі 19 жовтня в Берліні  "не знайшли спільної мови".


Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Вести в субботу" на телеканалі "Росія 1", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".


"Спільна мова знаходиться не так часто, як хотілося б. Її мало - спільної мови, - заявив Пєсков і додав: - Напевно, поки на даній стадії відсутність спільної мови хоча б частково компенсує готовність лідерів продовжувати роботу в форматі "нормандської четвірки", що само по собі дуже важливо".


Також прес-секретар Путіна розповів, які мови використовують в ході розмови між собою лідери "нормандського формату". Так, він підкреслив, що "Порошенко намагається говорити на трьох мовах". "Він перескакує чомусь на англійську, всі починають запитально переглядатися, але перекладачі філігранно реагують, переводять це і на російську, і на українську. Якісь фрази він говорить по-російськи", - заявив він.


У той же час, за його словами, президент РФ використовує німецьку та англійську мову для спілкування з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.


"Жартує по-німецьки просто по ходу справи з Меркель, в цьому випадку іноді доводиться непросто його помічникам, які не володіють німецькою мовою, - сказав Пєсков. - І по-англійськи може поговорити, він прекрасно використовує англійську для того, щоб переговорити "на ногах" кілька хвилин з Олландом".


Він підкреслив, що, незважаючи на відсутність мовних бар'єрів, того ж не можна сказати про бар'єри у взаєморозумінні.


Нагадаємо, за результатами зустрічі лідерів "нормандського формату" не було підписано жодного документа, але  Меркель, Олланд, Путін і Порошенко домовилися про створення "дорожньої карти" реалізації Мінських угод по Донбасу.


Як повідомляв ONLINE.UA, в росЗМІ поширюється інформація про те, що президент України під час зустрічі був невпевнений і розгублений, проте джерело в українській делегації пояснило, що  Порошенко не був розгубленим в процесі переговорів, але іноді "втрачав самовладання" і не церемонився в розмові з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?