У Путіна поставили новий ультиматум команді Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поставили новий ультиматум команді Байдена

У Путіна поставили новий ультиматум команді Байдена
Джерело:  online.ua

Член команди президента РФ та заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков висунув новий ультиматум адміністрації нового американського лідера Джо Байдена — він заявив, що РФ готова повернутися до Договору про відкрите небо, якщо США зроблять те саме, однак не збирається "вічно чекати" рішення офіційного Вашингтону. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Ми залишаємо двері відкритими. Але колеги в Вашингтоні та інших натівських столицях повинні розуміти, що ми теж не будемо до нескінченності чекати, коли вони зберуться, нарешті, з думками, щось у себе там проаналізують, зважать "за" і "проти" і визначаться, готові або не готові США повернутися в договір", - заявив один із представників команди Путіна.

Рябков також звернув увагу на те, що процедура виходу з цього договору, розпочата Кремлем, досі триває і буде завершена, "якщо до того часу Сполучені Штати не повідомлять нас про готовність повернутися до положень угоди".

"Росія передасть депозитаріям - це Угорщина і Канада - ноту про те, що вона виходить з Договору. І з того моменту почнеться шестимісячний термін, визначений самим Договором, що передує моменту офіційного виходу", - зазначив російський дипломат.

Як уже згадувалося раніше, 15 січня Міністерство закордонних справ РФ повідомило про початок внутрішньодержавних процедур по виходу Росії з Договору про відкрите небо. А Білий дім ще 22 листопада 2020 року підтвердив вихід з цього договору. За словами представників США, російська влада багато років поспіль грубо порушувала угоду. Що важливо розуміти, договір 1992 року дозволяє 34 державам-членам здійснювати неозброєні спостережні польоти над територіями один одного.

Нагадаємо,що всерпні 2019 року Штати офіційно вийшли з Договору про ядерні сили середньої дальності з РФ, поклавши край епохальному пакту про контроль над озброєннями, що обмежив розробку ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 кілометрів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден хоче переглянути політику США щодо Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?