У Путіна придумали нове звинувачення на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна придумали нове звинувачення на адресу України

У Путіна придумали нове звинувачення на адресу України

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, який представляє на міжнародній арені інтереси президента Росії Володимира Путіна, заявив, що Україна спеціально не виконує Мінські угоди, щоб Європа і далі продовжувала санкції проти РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Таку заяву зробив Лавров на зустрічі з представниками міжнародного бізнесу, що працюють в країні, відповідаючи на питання директора представництва Siemens в РФ, чи є позитивні перспективи у скасуванні санкцій, які негативно впливають на бізнес компанії в Росії.
Лавров нагадав, що в лютому 2015 року було створено формулу (виконання РФ Мінських угод - в тому числі виведення російських військ з Донбасу - ред.), за якою санкції, наведені проти Росії у зв'язку з її агресією в Україні, були прив'язані до виконання Мінських угод.
"Потім була введена формула: як тільки будуть виконані Мінські угоди, санкції проти Росії буде знято", - сказав він.
"Виходить, що ЄС допомагає президенту Порошенку, який не хоче або не може виконати те, що зобов'язався виконати. Йому дають фактично в руку інструмент, який йому конче потрібен: чим довше він буде саботувати виконання своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями, тим довше ці домовленості залишатимуться на папері, тим довше будуть зберігатися антиросійські санкції, які він пред'являє своєму електорату як доказ ефективності своєї політики. У мене навіть немає сумнівів, що це все ланки одного ланцюга", - зазначив Лавров.
При цьому глава МЗС РФ дав зрозуміти, що Росія не збирається нічого робити для зняття санкцій.
"Ми ніколи не ініціюємо дискусію, коли вони (санкції - ред.) можуть бути зняті. Коли ми зрозуміли, які рішення можуть прийматися в західних столицях, ми хочемо забезпечити таку ситуацію, що не на 100%, але десь поруч бути незалежними і в ключових важливих речах не будемо покладатися на милість наших партнерів. Наскільки ці санкції будуть тривалі - питання не до мене. Я вже нічому не дивуюся", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, п'ять країн Європи приєдналися до продовжених до 15 березня 2017 року санкцій Євросоюзу, впроваджених у зв'язку з порушенням територіальної цілісності України Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?