У Путіна пригрозили Україні "дуже серйозними наслідками" після нового конфлікту
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна пригрозили Україні "дуже серйозними наслідками" після нового конфлікту

У Путіна пригрозили Україні "дуже серйозними наслідками" після нового конфлікту
Джерело:  online.ua

10 грудня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков назвав провокацією підхід до Керченської протоки українського судна "Донбас".

Джерело: російське агентство "РИА Новости", яке цитує Пєскова

У Росії заговорили про можливі "дуже серйозні наслідки" для України

Будь-яка незначна провокація може призвести до дуже і дуже серйозних наслідків, - заявив прессекретар Володимира Путіна.

Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

Як уже згадувалося раніше, 9 грудня Федеральна служба безпеки Росії почала стверджувати, що нібито український військовий корабель "Донбас" знаходився у безпосередній близькості від Керченської протоки і "створював загрозу безпеці мореплавання".

Очільник Міністерства оборони Олексій Резніков назвав це черговим інформаційним вкидом з боку Росії.

За словами урядовця, дуже дивно, що російські спецслужби побачили загрозу з боку пошуково-рятувального судна без зброї, в той час коли кораблі ФСБ постійно знаходяться на відстані 2 кілометрів від Маріуполя та Бердянська.

В ООС звернули увагу на те, що судно ВМС Збройних Сил України "Донбас" не заходило у чутливі зони, корабель виконував завдання у своїх територіальних водах.

Посольство США відреагувало на звинувачення РФ щодо України

10 грудня представники Посольства США в Україні оперативно відреагували на звинувачення Росії щодо корабля ВМС України "Донбас", нагадавши офіційній Москві, що він має повне право плавати в українських водах.

"Донбас" має повне право плавати у водах України. Неправдиві звинувачення Росії є частиною її невпинної кампанії з відволікання від її останніх агресивних провокаційних дій. Нові незаконні обмеження в Керченській протоці та Азовському морі - черговий акт агресії проти України, - заявили американські дипломати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?