У Путіна прокоментували скандал навколо жарту про Закарпаття та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прокоментували скандал навколо жарту про Закарпаття та РФ

У Путіна прокоментували скандал навколо жарту про Закарпаття та РФ
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Птуіна відреагувала на гучний скандал, який спалахнув після жарту прем’єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича про те, що його країна отримала російську вакцину "Спутник V" в обмін на обіцянку віддати росіянам українське Закарпаття. Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи просила Росія щось у Братислави в обмін на поставки препарату, заявив, що поставки російської вакцини не є гуманітарною допомогою. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  РБК.

"Усі вакцини мають свою вартість. Вартість російської, до речі, нижча, ніж у інших вакцин ", - стверджує представник Володимира Путіна.

Окрім того, він цинічно зазначив, що російська влада робить все можливе, щоб, в першу чергу, задовольнити потреби власних громадян і численні заявки міжнародних партнерів РФ.

Варто звернути увагу на те, що запитання було пов'язане зі скандалом, який розгорівся після інтерв'ю очільника уряду Словаччини Ігоря Матовича місцевій радіостанції Express. Журналіст поцікавився у останнього, що політик пообіцяв команді очільника Кремля Володимира Путіна за постачання вакцини. Матович неочікувано для всіх відповів: "Закарпатську Україну". Зразу ж після цієї неоднозначної заяви він уточнив, що пожартував, й наголосив, що не давав офіційній Москві жодних обіцянок.

На жарт колеги миттєво відреагував очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба висловив жаль, що своїми необдуманими висловами Ігор Матович псує "надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною". Офіційний Київ почав вимагати у Братислави негайних вибачень. Першим вирішив вибачитися міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок.

"Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем’єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України... Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини", — заявив очільник МЗС Словаччини.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, очільник Європейської народної партії Дональд Туск  звернувся до європейців та усієї міжнародної спільноти з терміновим попередженням  через російську вакцину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?