У Путіна прокоментували заяви про причетність до нападу на літак Ryanair
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прокоментували заяви про причетність до нападу на літак Ryanair

У Путіна прокоментували заяви про причетність до нападу на літак Ryanair
Джерело:  online.ua

Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков назвав проявом "русофобської одержимості" заяви про те, що дії білоруської влади стосовно літака Ryanair навряд чи були можливі без відома команди російського президента Володимира Путіна.

Джерело:  "Интерфакс"

Кремль відкидає звинувачення про причетність до нападу на літак Ryanair

"Це така одержимість русофобська, це нав'язлива ідея звинуватити Росію у всьому і вся. Напевно, вже скоро дійде до того, що Росію звинуватять в самому факті її існування. На жаль, подібні з політичної точки зору неадекватні звинувачення мають місце... Ми терпляче спостерігаємо, ми не погоджуємося з цим, але розуміємо, що цей той випадок, коли, напевно, навіть немає сенсу намагатися щось пояснити, тут фобія і одержимість починають брати своє і не давати можливості авторам цих заяв тверезо оцінювати ситуацію" , - поскаржився 25 травня Дмитро Пєсков.

Варто звернути увагу на те, що виправдання Кремля пролунали після того, як очільник Міністерства закордонних справ Британії Домінік Рааб заявив, що важко повірити, що Росія не причетна до ситуації з примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair у Мінську.

Що важливо розуміти, офіційний Лондон поки не має чітких доказів участі РФ у цьому інциденті.

За словами британського дипломата, влада його країни наразі активно працює з іншими міжнародними гравцями щодо скоординованої реакції, включаючи подальші санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

Окрім того, також відомо, що Британія вже викликала білоруського посла в Лондоні через арешт білоруського опозиціонера Романа Протасевича.

Домінік Рааб звернув увагу на те, що британська влада видає повідомлення, в якому рекомендує британським авіакомпаніям припинити польоти над Білоруссю. Також Британія негайно припинить дію дозволу на польоти для білоруської авіакомпанії "Белавія".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?