У Путіна прокоментували звіт щодо "Буку" на Донбасі і розповіли, кому вірять
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна прокоментували звіт щодо "Буку" на Донбасі і розповіли, кому вірять

У Путіна прокоментували звіт щодо "Буку" на Донбасі і розповіли, кому вірять

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков не зміг оцінити правдоподібність підсумків розслідування групи Bellingcat і закликав орієнтуватися на дані, надані російськими спеціалістами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Походження цієї групи і ідентичність цієї групи ще належить встановити", - прокоментував Пєсков підсумки розслідування міжнародної групи Bellingcat, що встановила номер "Бука", який міг збити Boeing-777 над Донбасом.
"Друге - безумовно, ми не володіємо якимись детальними даними про будь-які ідентифікаційні номери російських озброєнь. Це швидше тема, яка стосується експертів міністерства оборони", - зазначив прес-секретар Путіна.
Він не зміг сказати, наскільки може бути правдоподібною ця інформація.
"Ви знаєте, що дуже багато щодо трагічної катастрофи інформації, переважна більшість цієї інформації носить спекулятивний характер, апелює якимись чутками, підтасованими даними, є дані, які офіційно представлені російськими фахівцями. У першу чергу ми закликаємо орієнтуватися на ці дані", - підкреслив Пєсков.
Він додав, що є дані, "які до сих пір не розкриті низкою держав - Україною та США". За його словами, це продовжує викликати питання.
"Ось ситуацію, яку можна офіційно констатувати. А наскільки ось ці ось всі ці висновки правдоподібні, тут я не можу сказати, не беруся цього робити", - сказав прес-секретар президента РФ.
Нагадаємо, британська журналістсько-експертна група Bellingcat оприлюднила новий звіт щодо зенітного ракетного комплексу "Бук", яким був збитий Боїнг-777 Малазійських авіаліній, де назвала номер установки і виключила ймовірність того, що вона була захоплена біля української військової частини.
Також повідомлялося, що ВВС остаточно розвінчав путінську пропаганду про Boeing на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?