У Путіна реально злякалися перемоги Байдена на виборах — Кремль готується до найгіршого
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна реально злякалися перемоги Байдена на виборах — Кремль готується до найгіршого

У Путіна реально злякалися перемоги Байдена на виборах — Кремль готується до найгіршого
Джерело:  online.ua

Поки всі світові лідери вітають Джо Байдена з перемогою на виборах в США, російська влада б'є на сполох. Кремль готується до гіршого сценарію і вже підраховує збитки, які виникнуть в результаті політики нового президента США відносно РФ. Російський глава Володимир Путін ще до оголошення результатів виборів в США визнавав, що ніякого перезавантаження відносин Москви і Вашингтона з приходом Байдена чекати не варто, так як в виступах Байдена видно "досить гостра антиросійська риторика". В першу чергу, як очікує Кремль, Байден введе нові жорсткі санкції проти Росії, які потужно вдарять по російській економіці. Після новини про перемогу Байдена російські політики не стали навіть приховувати свого переляку за майбутнє РФ при новому президенті США. Зокрема, одним з перших на результати американських виборів відреагував голова комітету Ради Федерації РФ з міжнародної політики Костянтин Косачов, який сподівається, що Трамп через суд доб'ється перемоги на виборах в США, передає ONLINE.UA.

"Зрозуміло, що весь ліберальний світ, союзники США і всі, хто розраховував на ідеологічну небайдужість останньої наддержави, сьогодні натхнені. Тому з перемогою демократа можна чекати реваншу всіх не консервативних сил у всьому світі. Це значить - більше русофобії в Європі, більше смертей на Донбасі та в багатьох інших гарячих точках світу, як і більше санкцій з політичних мотивів, якщо говорити про прямі і найпростіших наслідки ", - прокоментував Косачев перемогу Байдена і навіть передрік негативні наслідки від такого результату голосування для України.

Політологи дійсно прогнозують, що після перемоги Джо Байдена на президентських виборах в США Москва перейде в число головних ворогів Вашингтона. При цьому жорсткої санкцій політики щодо РФ від Байдена ніхто не чекає, так як такий варіант санкцій призведе до серйозного загострення геополітичної обстановки в світі, що невигідно нової адміністрації США і американським інвесторам.

Як відомо, в США триває підрахунок голосів і поки не оголосили офіційні результати виборів президента, за пост якого в запеклій гонці ведуть боротьбу Джозеф Байден і Дональд Трамп. Попередні підсумки голосування свідчать про те, що Байден переміг і став новим президентом США, але Трамп поки не збирається погоджуватися з програшем і стверджує про свою перемогу. Офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу, але американців вже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який вже набрав 290 голосів з 270 необхідних для перемоги. У Трампа - 214 голосів, але він стверджує, що виграв президентські вибори в США, набравши 71 млн законних голосів, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді.

Тим часом світові лідери вітають Байдена з перемогою на виборах в США. Зокрема прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон привітав Байдена в Twitter і зазначив, що очікує тісної співпраці країн в різних сферах: від кліматичних змін до торгівлі і безпеки. Президент Франції Еммануель Макрон також привітав новообраного американського президента і підкреслив, що "у нас попереду багато справ щодо подолання сьогоднішніх викликів". Спікер німецького парламенту Зайберт Штеффен опублікував офіційні привітання від канцлерки Німеччини Ангели Меркель. З перемогою на президентських виборах Байдена також привітали спікер Європарламенту і голови Європейської ради Шарль Мішель і Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вітання висловив і генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Президент України Володимир Зеленський і українські політики також привітали Байдена з перемогою на виборах в США. Зеленський зазначив, що Україна з оптимізмом розраховує на подальше партнерство зі Сполученими Штатами в різних областях. А колишній президент Петро Порошенко вважає, що Україні пощастило з новим американським президентом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден, як тільки вступить на посаду президента США, що відбудеться 20 січня 2021 року, має намір скасувати відразу кілька резонансних указів Трампа. В першу чергу демократ планує повернути Сполучені Штати в Паризьку хартію по клімату, а також скасувати вихід країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Байден також хоче негайно скасувати заборону на імміграцію, який був націлений на багато країн з мусульманською більшістю, а також відновити програму, що дозволяє людям, незаконно привезеним в США в дитинстві, залишатися в країні. Все це Байден обіцяв американцям під час своєї передвиборної програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?