У Путіна розповіли, чи може змінитися позиція РФ щодо українських моряків
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна розповіли, чи може змінитися позиція РФ щодо українських моряків

У Путіна розповіли, чи може змінитися позиція РФ щодо українських моряків
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков каже, що позиція Кремля щодо можливості звільнення захоплених українських моряків залишається незмінною, незважаючи на постанову Міжнародного трибуналу ООН з морського права, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Позиція не може змінитися. Повинно завершитися слідство у зв'язку з порушенням закону про кордон і відбутися суд", - сказав Пєсков.

Як відомо, 25 травня постійно діючий Трибунал, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, задовольнив ключову вимогу України у справі про тимчасові заходи, які має здійснити Росія, зокрема зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну. Окрім того,  трибунал погодився із тим, що Україна вичерпала всі можливості домовитися із РФ про звільнення моряків без звернення до суду.

Варто зазначити, що в МЗС РФ не стали коментувати вимогу Трибуналу відпустити ув’язнених українських моряків, натомість заявивши, що мають намір "в ході подальшого арбітражного розгляду… послідовно відстоювати позицію РФ, в тому числі, відсутність у арбітражу юрисдикції розглядати дану ситуацію".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада РФ жорстко розкритикувала плани  офіційного Києва зажадати нових санкцій проти Москви за невиконання рішення Міжнародного трибуналу з морського права ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?