У Путіна шокували новим рішенням проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна шокували новим рішенням проти України

У Путіна шокували новим рішенням проти України
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна виступили з черговою шокуючою ініціативою проти України. Депутат Держдуми РФ Руслан Бальбек запропонував Вірменії та Азербайджану, між якими знову спалахнула війна за Нагірний Карабах, провести переговори в українському Криму, окупованому Росією. Він вирішив показати воюючим сторонам, як на окупованому півострові різні культури і конфесії живуть мирно пліч-о-пліч. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Кримська вірменська та азербайджанська громади вкрай стурбовані тим, що відбувається в Нагірному Карабасі, вони звертаються до воюючих сторін із закликом про перемир'я та переказ гарячої фази конфлікту в переговорну. Прикладом того, як різні культури і конфесії живуть мирно пліч-о-пліч, може послужити Крим. Ми готові надати майданчик на півострові і пропонуємо офіційним Баку і Єревана сісти за стіл переговорів і вирішити проблему мирним шляхом", - заявив російський депутат.

Нагадаємо, вранці 27 вересня між Вірменією і Азербайджаном знову почалося військове протистояння. Уряд Вірменії оголосив військовий стан і загальну мобілізацію у зв'язку із загостренням збройного конфлікту. В Азербайджані заявили про "відповідні заходи з метою припинення цієї провокації супротивника і забезпечення безпеки цивільного населення, що проживає поблизу лінії протистояння військ". У Міноборони Вірменії повідомляють, що в боях уже загинули сотні вірменських військових, серед постраждалих є мирні жителі.

Російський глава Володимир Путін, який вже сьомий рік веде війну проти України на території Донбасу, підтримує ніким не визнані Придністров'я, Південную Осетію і режим Башара Асада в Сирії, раптово перейнявся загостренням ситуації в Нагірному Карабасі. Глава Кремля заявив, що Вірменії та Азербайджану потрібно припинити військові дії, які вже перейшли в запеклі бої. З такою заявою Путін виступив під час телефонної розмови в вірменським прем'єром Ніколом Пашиняном, який в свою чергу стурбований тим, що Азербайджан підтримує Туреччина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в українському МЗС остаточно визначилися щодо Криму. У дипвідомством ініціювали створення платформи по деокупації Криму, щоб винести питання щодо повернення українського півострова на найвищий рівень. В рамках Кримської платформи офіційний Київ має намір системно проводити різні заходи в рамках НАТО, ЄС, ООН, ОБСЄ, Ради Еврвопи, щоб домогтися деокупації. Перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова пропонує, провести Кримську платформу 26 лютого, в День опору Криму російської окупації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?