У Путіна скаржаться, що економіка РФ потрапила в "застійну яму"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна скаржаться, що економіка РФ потрапила в "застійну яму"

У Путіна скаржаться, що економіка РФ потрапила в "застійну яму"
Джерело:  online.ua

Судячи з темпів зростання, російська економіка потрапила в "серйозну застійну яму" вперше з післявоєнних років. З даною заявою виступив голова Рахункової палати РФ Олексій Кудрін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Взагалі, я хочу сказати, що після Другої світової війни такого довгого періоду в історії Росії, щоб ми жили більше 10 років з таким темпом зростання економіки - 1%, немає. Ми потрапили в серйозну застійну яму... І сьогодні загальний потенціал зростання, навіть ось в ці успішні роки, які дають деякий невеликий темп зростання нашої економіки, це (всього) 1,6-1,8%. А в цьому році, напевно, буде приблизно 1,6% - нижче офіційного прогнозу", - додав він.

Окрім того, Кудрін додав, що уряд недавно знизив прогноз в цьому році з 2,1% до 1,8, але "буде ще нижче".

"При тому, що ціна на нафту збільшилася в два рази, тобто приріст ціни на нафту, який завжди був драйвером нашої економіки, вже навіть не зупиняє подальшого зниження темпів зростання", - сказав глава РП.

За його словами, зараз необхідні "інші драйвери економіки".

Як повідомляв ONLINE.UА, 26 листопада російський рубль почав падати через напад РФ на українські кораблі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?