У Путіна цинічно відмовилися від переговорів з Лукашенком - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна цинічно відмовилися від переговорів з Лукашенком - що сталося

У Путіна цинічно відмовилися від переговорів з Лукашенком - що сталося
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили, що особисті контакти поміж президентом РФ Володимиром Путіним та його білоруським колегою Олександром Лукашенком найближчим часом не плануються. Обговорювати резонансний інцидент з російськими найманцями під Мінськом лідери не будуть. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

За словами речника Путіна Дмитра Пєскова, у Москві зацікавлені лише у контактах на рівні правоохоронців — Кремль максимально дистанціюється від нового скандалу.

"Поки що в планах немає. Ви розумієте, що між Мінськом і Москвою багато каналів спілкування, найрізноманітніші канали спілкування, в тому числі й по лінії правоохоронних відомств. Будемо сподіватися, що цих каналів буде досить для того, щоб прояснити ситуацію", - наголосив Пєсков.

Нагадаємо, вночі 29 липня білоруські силовики затримали 33 особи, яких визначили як найманців з приватної військової компанії Вагнера. Це угрупування пов'язують з Кремлем та безпосередньо Путіним.

Згідно з поясненням Мінська, у країну напередодні виборів прибули одразу 200 бойовиків, наразі затримали лише частину.

Президент Лукашенко того ж дня скликав термінове засідання Ради безпеки, під час якої посадовці узгодили план дій.Точні причини присутності найманців у Білорусі поки що невідомі.

Як повідомляв ONLINE.UA, після затримання найманців ПВК Вагнер під Мінськом білоруський МЗС викликав послів Росії та України — Дмитра Мезенцева й Петра Врублевського.

Від російської сторони вимагали пояснень, оскільки затримані пов'язані з війнами, до яких причетний Кремль. Українській стороні запропонували поділитися даними про найманців, деякі з них воювали з боку окупантів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?