У Путіна ухвалили чергове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна ухвалили чергове скандальне рішення проти України

У Путіна ухвалили чергове скандальне рішення проти України
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна виступили з черговою шокуючою ініціативою проти України. На цей раз в Кремлі істерично відреагували на ініціативу РНБО ставити на облік в правоохоронних органах всіх українців, які користуються забороненою російською соцмережею "ВКонтакте", яка поширює дезінформацію. Скандальна російська дипломатка Марія Захарова, яка є офіційною представницею МЗС РФ, вирішила поскаржитися на офіційний Київ міжнародним правозахисним організаціям. Вона закликала дати адекватну оцінку "грубим порушенням прав людини в Україні", від которих вона "в шоці". Істерику з цього приводу Захарова влаштувала на брифінгу 1 жовтня передає ONLINE.UA.

"Україна просто семимильними кроками йде до будівництва поліцейської держави, інакше відбувається просто назвати неможливо. Росія закликає міжнародні правозахисні організації та «західних покровителів Києва» відреагувати на заяву РНБО. Ми закликаємо перестати мовчати, дайте адекватну оцінку грубим порушенням прав людини в Україні. Пора" , - заявила Захарова.

Це не перший скандальний випад Росії проти України, яка дає тверду відсіч російській інфомраційній війні, яку офіційна Москва веде через російські соцмережі. Після того, як в травні цього року Зеленський підписав указ про продовження заборони на російські соцмережі, в тому числі "ВКонтакте" і "Однокласники", ще на три роки, в команді Путіна назвали свавіллям блокування російських інтернет-ресурсів в Україні і звернулися за допомогою до міжнародного співтовариства із закликом змусити офіційний Київ "дотримуватися" демократичних цінностей і принципів.

На цей раз в Кремлі обурені тим, що офіційний Київ рішуче пішов проти роботи російської соцмережі "ВКонтакте", розробники якої нахабно оминули блокування в Україні і заявили, що тепер ВК можна користуватися "без обмежень". Українська влада миттєво відреагувала. Глава РНБО Олексій Данилов звернувся до українців і нагадав, що "ВКонтакте" заборонена в Україні. Він попередив, що якщо українці будуть порушувати закон і користуватися забороненою соцмережею, то всі вони потраплять на облік в поліції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда російського президента Володимира Путіна вирішила поскаржитися на офіційний Київ в ОБСЄ. У Кремлі незадоволені тим, що команда українського лідера Володимира Зеленського зайняла жорстку позицію і несобірается йти на поступки ні Путіну, ні бойовикам ОРДЛО, яких він підтримує - в офіційній Москві обурені, що цю позицію ще й підтримують Франція і Німеччина, які є учасниками нормандського процесу . Постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич виступив на засіданні організації у Відні і закликав "максимально впливати на київське керівництво, щоб спонукати до кроків в інтересах миру і громадянської злагоди, якнайшвидшого виконання« Комплексу заходів »на основі прямого і результативного діалогу Києва з Донецьком і Луганськом ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?