У Путіна видали жорстку заяву про подальшу долю Савченко
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна видали жорстку заяву про подальшу долю Савченко

У Путіна видали жорстку заяву про подальшу долю Савченко

Російська Федеральна служба виконання покарань (орган Мін'юсту РФ, яким керує президент РФ Володимир Путін) надасть суду документи про видачу Україні Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії на 22 роки позбавлення волі, тільки в разі надання Києвом гарантій виконання вироку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"У разі надання міністерством юстиції України гарантій виконання вироку російського суду щодо засудженої в повному обсязі, подання ФСВП Росії буде направлено до суду РФ на підставі ст. 396, ст. 469 КПК України для прийняття рішення про передачу засудженої Савченко в Україну", - заявили в прес-бюро ФСВП у відповідь на запит видання.
Відомство наразі здійснює збір необхідних матеріалів, які передбачають, зокрема, заяву Савченко про бажання відбувати подальший термін покарання в державі громадянства.
"Звернення з клопотанням про передачу для відбування покарання на батьківщині, а також терміни подачі такої заяви є особистим волевиявленням засудженої", - йдеться в прес-релізі ФСВП.
У ФСВП відзначають, що пакет документів про передачу Надії Савченко в установленому порядку буде спрямований до Мін'юсту РФ для узгодження питання передачі з компетентним органом України.
Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін домовився з президентом України Петром Порошенком про алгоритм і терміни звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?