У Путіна відмовилися контролювати бойовиків ОРДЛО та обстріли
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відмовилися контролювати бойовиків ОРДЛО та обстріли

У Путіна відмовилися контролювати бойовиків ОРДЛО та обстріли
Джерело:  online.ua

Кремль знову спростував свій вплив на бойовиків так званих "ДНР" та "ЛНР" на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "ТАСС".

За словами Дмитра Пєскова - прессекретаря президента РФ, Москва може лише частково впливати на "ЛДНР", але сама нібито не є стороною війни.

"Кремль, безумовно, має певний вплив на "республіки" Донбасу. Але ви знаєте, що "республіки" Донбасу - самостійні суб'єкти у врегулюванні цього конфлікту", - стверджує представник Володимира Путіна.

Таким чином він відповів на питання про гарантії від Москви щодо відведення бойовиків на Донбасі.

Розведення військ у зоні конфлікту було заплановане на понеділок, 7 жовтня. З українського боку такі наміри спричинили протестні мітинги у кількох містах. Учасники демонстрацій вимагали припинити "капітуляцію", вдіяну у зону Операції Об'єднаних сил.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське МЗС проінформувало, що акт розведення під населеними пунктами Золоте та Петрівське був зірваний. За словами міністра Вадима Пристайка, бойовики здійснили обстріл, хоча для розведення необхідна "тиша" протягом 7 днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?