У Путіна відреагували на гучну ідею щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на гучну ідею щодо Криму

У Путіна відреагували на гучну ідею щодо Криму
Джерело:  online.ua

Кремлівський уряд негативно відреагував на ідею щодо відновлення водопостачання до окупованого Криму з боку України в обмін на контроль над кордоном на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, Москва відмовляється виставляти пів острів як предмет обміну.

"Крим не може бути об'єктом будь-яких обмінів. Якщо є якісь пропозиції щодо додаткового водопостачання — на комерційній або на іншій основі — вони можуть бути розглянуті", - додав він.

У Кремлі знову назвали Крим російським регіоном. Він нібито отримує водопостачання відповідно до чинних програм з розвитку.

Нагадаємо, українська сторона припинила постачання водних ресурсів до Криму після анексії навесні 2014 року. До того регіон приблизно на 85% забезпечувався завдяки материковій частині країни.

Наразі окупаційна влада на пів острові оголосила про критичну ситуацію через нестаток води для населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія нещодавно заявив, що погодився б відновити постачання води в Крим за умови повернення кордону на Донбасі з російського боку. Він назвав це "достатнім компромісом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?