У Путіна відреагували на нові санкції Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на нові санкції Євросоюзу

У Путіна відреагували на нові санкції Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна миттєво відреагувала на нове рішення Європейського Союзу щодо РФ. Так, представники Міністерства закордонних справ Росії заявили, що розчаровані рішенням глав МЗС країн Євросоюзу розширити персональні санкції проти офіційної Москви у зв’язку зі справою лідера російської опозиції Олексія Навального. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Підкоряючись блоковій дисципліні і антиросійським стереотипам, в Брюсселі знову інстинктивно тиснуть на непрацюючу санкційну "кнопку". Причому всупереч логіці спочатку приймається політичне рішення, а потім під нього планується довільно підібрати кандидатури", - поскаржилися члени команди Володимира Путіна

Окрім того, російські дипломати додали, що "дороговказною зіркою" в діях противників поліпшення відносин з офіційною Москвою, мовляв,залишається політична кон'юнктура, а не "з пафосом декларована ними прихильність захисту прав людини і основних свобод". Також в МЗС РФ почали дорікати, що Брюссель вдає непогрішимого в той час, як на його території відбуваються численні порушення прав людини.

"В Євросоюзі, очевидно, не бажають слідувати етиці міждержавних відносин, а, експлуатуючи міф про власну непогрішність у сфері прав людини, яка щодня спростовується картинками поліцейського свавілля на вулицях багатьох європейських міст, триваючим наступом на свободу ЗМІ і сферу застосування російської мови, просувають свою концепцію "світопорядку, заснованого на правилах... Укорінення у зовнішньополітичному арсеналі ЄС подібних нелегітимних інструментів - ультиматуми, тиск і санкції - викликає лише співчуття", - заявили представники Кремля.

Як ужезгадувалося раніше, 22 лютого очільники Міністерств закордонних справ Євросоюзу досягли політичної угоди, за якою нові санкції проти команди російського президента Володимира Путіна за арешт та ув’язнення Навального будуть готові за тиждень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США знайшли ще один спосіб зупинити будівництво Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?