У Путіна відреагували на план Зеленського по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на план Зеленського по Донбасу

У Путіна відреагували на план Зеленського по Донбасу
Джерело:  online.ua

Київ ще формально не висував ініціатив по розміщенню миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи слова глави МЗС України Вадима Пристайко, який напередодні озвучив план президента Володимира Зеленського по Донбасу в разі провалу Мінських угод. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Поки формально ніяких нових ініціатив не висловлювалося", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше Пристайко заявляв, що якщо конфлікт в Донбасі не буде врегульовано на основі Мінських угод, то Зеленський прийме рішення звернутися в ООН з проханням про введення миротворчої місії на окуповані території. Міністр наголошував, що це не єдиний план, який є у президента України на випадок провалу Мінських угод.

На ідею Києва ввести миротворців ООН на Донбас відразу ж відреагували в Раді Федерацій Росії. Там вважають, що миротворча місії ООН може привести до ескалації конфлікту.

"Місія ООН це профанація, вона вже була і толку від неї ніякого немає. Я боюся, що сьогодні буде зроблено запит в місію ООН, щоб прийшли, а потім при її потуранні все-таки почнуть ескалацію ситуації на Донбасі, зачистку і звільнення територій", - прокоментував ідею Києва член Ради Федерації РФ Франц Клінцевич.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОРДЛО запанікували через рішення Зеленського змінити Конституцію України. Бойовики висунули Києву черговий зухвалий ультиматум, зажадавши обговорити з ними всі правки щодо особливого статусу Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?