У Путіна відреагували на прохання генсека Ради Європи помилувати Сенцова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на прохання генсека Ради Європи помилувати Сенцова

У Путіна відреагували на прохання генсека Ради Європи помилувати Сенцова
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов не може бути помилуваний на підставі прохання, направленого від імені генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Пєсков сказав, що подібне прохання з точки зору російського законодавства не може стати підставою для якихось дій, що стосуються процедури помилування.

"Ви знаєте, що таке прохання з точки зору російського законодавства не може стати підставою для якихось дій, тому що ви знаєте, яка процедура помилування в Російській Федерації", - сказав представник Кремля.

Він також припустив, що зазначений лист Ягланда був направлений дипломатичними каналами

"Поки що я не бачив цього листа, тому нічого не можу сказати", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд написав офіційного листа російському президентові Володимиру Путіну, в якому попросив помилувати і звільнити українського режисера Олега Сенцова, незаконно утримуваного в російській в’язниці. Слід зазначити, що офіційне прохання звільнити Сенцова генсек Ради Європи направив Путіну після візиту в Москву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?