У Путіна відреагували на успіх України у справі MH17
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на успіх України у справі MH17

У Путіна відреагували на успіх України у справі MH17
Джерело:  online.ua

Нещодавно в Нідерландах офіційно визнали, що є недостатньо доказів, аби визнати Україну юридично відповідальною за неповне закриття авіапростору над Донбасом у 2014 році. На новий успіх офіційного Києва миттєво відреагувала команда очільника Кремля Володимира Путіна — влада РФ почала скаржитися на те, що, мовляв, Гаазький суд закриває очі на "гріхи" України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  МЗС Росії.

На переконання російських дипломатів, фахівці вивчили дії української сторони не послідовно - з такою заявою виступила офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова. За її словами, експерти нібито обмежилися історичною довідкою та аналізом заяв політиків з посиланнями на соціальні мережі.

"Явно незручна для нідерландського уряду епопея з відповідальністю України закінчується так, як і хотілося б офіційній Гаазі, що закриває очі на всі гріхи своїх підопічних в Києві", – заявила скандальна російська дипломатка.

Також Захарова публічно поскаржилася на те, що суд нібито проігнорував представлені Росією так звані аргументи.

Як уже згадувалося раніше, у Нідерландах провели незалежне розслідування щодо ролі України у катастрофі MH17. Експерти хотіли з'ясувати, чому авіапростір над Донбасом був не повністю закритим. У звіті Фонду безпеки польотів країни йдеться про те, що офіційний Київ насправді не знав про загрозу для цивільної авіації, крім тої частини, де просторі у небі закрили. Фахівці дійшли висновку, що доказів, аби визнати Україну відповідальною за це, недостатньо.

Нагадаємо, також нещодавно стало відомо, що міжнародний суд ООН завершить розгляд справи про катастрофу лайнера рейсу MH-17 "Малазійських авіаліній" не раніше 2023 року. Цю інформацію підтвердив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Станом на сьогодні ми маємо попередній календар всіх процедур в Міжнародному суді ООН, які повинні завершитися фінальним рішенням, щонайменше, до кінця 2023 року ", - заявив український дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у Байдена зробили попередження Путіну щодо Донбасу та України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?