У Путіна відреагували на звернення Байдена до України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна відреагували на звернення Байдена до України

У Путіна відреагували на звернення Байдена до України
Джерело:  online.ua

1 березня представник російського президента Володимира Путіна та незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков вирішив прокоментувати заяву звернення американського лідер Джо Байдена до України, під час якого він заявив, що США ніколи не визнають анексію Криму та будуть допомогати офіційному Києву протистояти РФ. На це Пєсков цинічно відповів, що "анексії не було", а було "законне возз'єднання", передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Розумієте, анексію Криму дійсно неможливо визнати. Ніхто про анексію Криму не говорить. Тому що її не було, анексії Криму. Було возз'єднання Криму з Росією, причому досить в суворій відповідності з усіма нормами міжнародного права...Тут був абсолютно чіткий і бездоганний набір юридичних дій зроблений. Тому ніякої анексії не було, і не треба її визнавати. Треба просто визнати факт возз'єднання Криму з Росією і факт того, що Крим вже досить давно, слава богу, знаходиться в статусі одного з регіонів Російської Федерації", - цинічно зазначив представник Володимира Путіна.

Як уже згадувалося раніше, 26 лютого, у сьому річницю окупацію Криму, очільник Білого дому Джо Байден публічно пообіцяв, що його країна ніколи не визнає анексію українського півострова Крим Росією і США разом з Україною протистоятимуть агресивним діям РФ.

"Сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють один з одним, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідньої України, коли вона вторглася до Криму. Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну і її союзників, і партнерів, як і з самого початку цього конфлікту. У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим — це Україна. Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають анексію півострова Росією, і ми будемо разом з Україною протистояти агресивним діям Росії", — наголосив Джо Байден.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Литва озвучила жорстке попередження команді очільника Кремля Володимира Путіна  — вона заявила, що буде зберігати санкції проти РФ доти, доки та не виведе свої збройні сили з території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?