У Путіна почали мститися Меркель на тлі гучного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна почали мститися Меркель на тлі гучного скандалу

У Путіна почали мститися Меркель на тлі гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва вирішила вислати двох співробітників посольства Німеччини після того, як ФРН вислала двох російських дипломатів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС РФ.

Варто зазначити, що напередодні до російського зовнішньополітичного відомства викликали посла Німеччини в РФ Гезе фон Гайра. Йому висловили протест у зв’язку з рішенням уряду Німеччини оголосити двох співробітників російського посольства в Берліні персонами нон грата.

"У зв'язку з цим, керуючись принципом взаємності та статтею 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, російська сторона в порядку відповіді прийняла рішення про оголошення "persona non grata" двох співробітників посольства ФРН в Росії" - заявили в МЗС РФ.

Що цікаво, у Путіна дали дипломатам сім днів на те, щоб покинути територію РФ.

"Послу ФРН вручена нота відповідного змісту" - додали у міністерстві.

Як відомо, тиждень тому ФРН оголосила двох дипломатів РФ персонами нон ґрата, заявивши, що Кремль недостатньо активно співпрацює з Берліном у розслідуванні гучного вбивства в Німеччині, в якому може бути замішана російська влада.

Згідно з останніми даними розслідування, росіянин Вадим Красиков, заарештований в Німеччині за звинуваченням у вбивстві громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі, раніше служив у загоні спецпризначення ФСБ РФ "Вимпел" і був безпосереднім учасником ще принаймні у двох замовних вбивствах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ФРН піймала Путіна на нахабній брехні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?