У Путіна виграли гучний суд в Гаазі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна виграли гучний суд в Гаазі

У Путіна виграли гучний суд в Гаазі
Джерело:  interfax.com.ua

Окружний суд Гааги скасував  рішення про виплату Росією на користь екс-акціонерів ЮКОСа компенсації в розмірі $50 млрд.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.

"Наша скарга на рішення арбітражу в Гаазі про виплату $50 млрд повністю задоволена", - сказав глава Міжнародного центру правового захисту Андрій Кондаков.

За його словами, апеляційний суд встановив, що в компетенцію арбітражу не входив розгляд позовів подібного роду.

"Сьогоднішнє рішення веде до скасування вимоги про виплату Росією багатомільярдних компенсацій", - сказав Кондаков.

У липні 2014 року Третейський суд в Гаазі задовольнив позов колишніх акціонерів НК "ЮКОС" і зобов'язав Росію виплатити їм $50 млрд в якості компенсації за експропріацію компанії. У тому ж місяці Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію виплатити тим же позивачам компенсацію в 1,86 млрд євро, а також 300 тис. євро в якості відшкодування судових витрат.

Згідно з постановою арбітражу, російська сторона на початку 2000-х років зробила повномасштабну атаку на нафтову компанію "ЮКОС" і її бенефіціарів з метою збанкрутувати її і оволодіти її активами, одночасно видаливши главу компанії Михайла Ходорковського з політичної арени.

Як повідомлялося, Окружний суд Гааги розглянув скаргу Росії на рішення Третейського суду про виплати екс-акціонерам ЮКОСа 50 млрд доларів як компенсації і призначив датою оголошення рішення 20 квітня.

Нагадаємо,  російський націоналіст Володимир Басманов звернувся до Міжнародного трибуналу в Гаазі з проханням розслідувати злочини президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?