У Путіна виникли нові серйозні проблеми через Керченський міст
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна виникли нові серйозні проблеми через Керченський міст

У Путіна виникли нові серйозні проблеми через Керченський міст
Джерело:  online.ua

2 жовтня влада Великої Британії, наступного дня після аналогічного кроку Європейського Союзу, запровадила санкції проти членів команди очільника Кремля Володимира Путіна, які пов'язані із будівництвом Керченського мосту. Варто звернути увагу на те, що до санкційцного списку внесли Александра Ганова, генерального директора "Гранд Сервис Экспресс", яка здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом, та Леоніда Риженькіна, заступника генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ "Стройгазмонтаж", який з 2015 року займався будівництво моста через Керченську протоку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства фінансів Британії.

Не можна не звернути увагу на те, що під санкції потрапили також "Ленпромтранспроект", "Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск", "Крымская железная дорога" і "Крымская первая страховая компания". Окрім того, зазначається, що активи, які належать цим особам і структурам, будуть заморожені у юрисдикції Британії.

Як уже згадувалося раніше, 1 жовтня Європейський Союз першим розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у "чорний список" двох фізичних осіб і чотири компанії. Трохи згодом в ЄС пояснили, що двох росіян та компанії внесли до "чорного списку" через їх роль в розробці, будівництві або використанні залізничної інфраструктури між Росією і Кримом. Варто також звернути увагу на те, що Євросоюз вперше офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту ще 2 роки тому.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно американський посол в Росії Джон Салліван зробив жорстке попередження команді очільника Кремля Володимира Путіна — впливовий дипломат наголосив, що офіційний Вашингтон та Берлін не розглядають скасування санкцій Штатів проти Росії. Він також нагадав, що скандальний газопровід "Північний потік-2" загрожує Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?