У Путіна вирішили поборотися за космос в Криму: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна вирішили поборотися за космос в Криму: з'явилися подробиці

У Путіна вирішили поборотися за космос в Криму: з'явилися подробиці
Джерело:  РБК

Росія планує створити ряд нових комплексів систем контролю космічного простору (СККП), зокрема, розгорнути їх у окупованому Криму.


Читайте також: На Заході повідомили тривожні дані про ядерні ракети Росії


Про це заявив заступник командуючого космічними військами ВКС Росії з випробувань полковник Андрій Івашина, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


"У найближчі роки на території Російської Федерації буде розгорнута мережа новітніх комплексів системи контролю космічного простору. Це будуть мережі спеціалізованих комплексів радіотехнічного контролю та оптико-електронних комплексів нового покоління. Крім Алтайського краю подібні комплекси планується розгорнути і в інших регіонах Росії - на Далекому Сході, в Республіці Бурятія і в Криму", - підкреслив Івашина.


Він пояснив, що дані комплекси будуються на новій елементній базі, що є їх перевагою перед існуючими СККП.


Відзначимо, раніше в Генштабі ЗС РФ, що підкоряється президенту Росії Володимиру Путіну, заявили, що система протиракетної оборони США становить загрозу використання космічного простору іншими країнами.


Пізніше  Росія розмістила ЗРК С-400 і балістичні ракети "Іскандер" під Калінінградом, чим викликала занепокоєння Держдепартаменту США.


Як повідомляв ONLINE.UA,  космічний модуль Schiaparelli російсько-європейської місії ExoMars розбився при посадці на поверхню Марса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?