У Путіна вирішили відповісти НАТО трьома дивізіями
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна вирішили відповісти НАТО трьома дивізіями

У Путіна вирішили відповісти НАТО трьома дивізіями
Джерело:  ТАРС

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що для протидії нарощуванню сил НАТО біля кордонів Росії військове відомство створить дві нові дивізії в Західному військовому окрузі і одну - в Південному.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Міністерством оборони вживається ряд заходів з метою протидії нарощуванню сил НАТО в безпосередній близькості від російських кордонів. До кінця року дві нові дивізії будуть сформовані в Західному військовому окрузі, одна - в Південному військовому окрузі", - сказав Шойгу на селекторній нараді у відомстві.
За словами міністра, зараз вже ведеться облаштування місць дислокації нових з'єднань.
"Мною було дано доручення застосовувати при зведенні об'єктів найпередовіші будівельні рішення. Йдеться про блочно-модульні конструкції. Технологія потокового виробництва і поставки модулів дозволяє зводити будівлю протягом трьох - максимум чотирьох тижнів", - зазначив Шойгу.
Глава Міноборони РФ додав, що за необхідності споруду можна оперативно розібрати і перевезти на інше місце. У такий же оперативний спосіб налагоджується вся система забезпечення, включаючи котельні.
Створення трьох нових дивізій на західному напрямку Шойгу анонсував ще в січні. Пізніше стало відомо, що нове мотострілкове з'єднання з'явиться під Ростовом-на-Дону, ще два - в Смоленській і Воронезькій областях. Кожна з нових дивізій матиме в своєму складі приблизно по 10 тисяч чоловік.
Нагадаємо, президенту Росії Володимиру Путіну "передали привіт" з Америки і оприлюднили відео навчань сучасних бомбардувальників і винищувачів ВПС США.
Також генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявляв, що Альянс повинен реагувати на провокації Росії, зокрема, польоти над країнами Альянсу і агресію в Україні, і демонструвати свою силу і переконливі чинники стримування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?