У Путіна вирішили ввести цензуру в інтернеті
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна вирішили ввести цензуру в інтернеті

У Путіна вирішили ввести цензуру в інтернеті
Джерело:  online.ua

Глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін хоче перейняти китайський досвід цензури в інтернеті як відповідь ""гібридної війні", розв'язаної США та їх союзниками".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.


"Війна ведеться за різними напрямками - політичним, економічним, інформаційним, а також правововим. В останні роки вона перейшла в якісно нову фазу відкритого протистояння", - вважає глава СК РФ.


"Інструментами цієї війни все частіше стають міжнародне право і заснована на ньому юстиція", - говорить він.


Як приклади Бастрикін перераховує прийняті на Заході рішення у справах ЮКОСа, рішення у справі про вбивство Олександра Литвиненка, доповідь Радбезу Нідерландів за підсумками розслідування катастрофи малайзійського Boeing МН17, перевірку ФБР США легітимності присудження Росії і Катару прав на проведення чемпіонатів світу з футболу, а також "викрадення, насильницьке переміщення в США і засудження до тривалих термінів позбавлення волі наших громадян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка".


Дієвою відповіддю на інформаційну агресію США Бастрикін вважає розширення спектра кримінально-правових заходів для протистояння екстремізму. Для цього Росії, на його думку, слід в розумній мірі перейняти китайський досвід цензурування інтернету.


Зокрема, на думку глави СК РФ, необхідно "передбачити позасудовий (адміністративний) порядок включення інформації до федерального списку екстремістських матеріалів, а також блокування доменних імен сайтів, які поширюють екстремістську і радикал-націоналістичну інформацію".


"При цьому, якщо власники такої інформації не вважають її екстремістською, нехай самі оскаржать відповідні дії уповноважених держорганів в суд і доводять там свою правоту", - заявив глава СК РФ.


Влада також повинна розглянути питання про визнання кримінально караними діяннями володіння, збір і "завантаження з комп'ютера" матеріалів, пов'язаних з вербуванням, яку здійснюють в інтернеті терористичні організації.


"У громадських точках доступу в інтернет повинні з'явитися фільтри, що обмежують доступ до сайтів з екстремістськими матеріалами", - вважає він.


Нагадаємо,  дитячий телеканал Disney до Міжнародного жіночого дня випустив мотиваційний відеоролик для дівчаток, який в Росії піддався цензурі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?