У Путіна вирішили знову спростити отримання російського громадянства для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна вирішили знову спростити отримання російського громадянства для українців

У Путіна вирішили знову спростити отримання російського громадянства для українців
Джерело:  online.ua

Російський уряд висунув чергову скандальну ініціативу щодо спрощення отримання громадянства Росії для українців. Там хочуть визнати громадян України носіями російської мови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу уряду РФ.

Скандальну ініціативу в Москві планують розглянути сьогодні, 17 жовтня. Якщо її приймуть, то громадяни України зможуть отримувати російське громадянство без проходження відповідної співбесіди. Аналогічне спрощення хочуть ввести і для білорусів.

Слід зазначити, що в даний час відсутній єдиний підхід до проведення комісіями співбесід з претендентами на громадянство РФ. В одних випадках співбесіда проходить з використанням аудіо-, відео- та мультимедіа матеріалів, в інших проводиться тестування на знання російської мови. Носіями російської мови в даний момент також визнаються тільки ті іноземні громадяни, які постійно проживають або проживали на території Росії або в СРСР, або Російської Імперії в межах території Росії.

Нагадаємо, це не перше спрощення процедури отримання російського громадянства, яке прийняли у Путіна по українцям. Раніше в РФ спростили отримання громадянства для жителів усього Донбасу, а після спростили процедуру отримання посвідки на проживання в Росії для всіх українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві внутрішніх справ РФ заявили, що російське громадянство вже отримали 25 тис українців, які проживають в Донецькій і Луганській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?