У Путіна виступили проти планів Туреччини на Нагірний Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна виступили проти планів Туреччини на Нагірний Карабах

У Путіна виступили проти планів Туреччини на Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Нагірний Карабах не потребує розміщення моніторингового центру, до якого долучиться Туреччина, стверджують у Кремлі. Російська влада наголосила, що це суперечить позиції Москви щодо врегулювання конфлікту Азербайджану та Вірменії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника президента РФ Дмитра Пєскова.

За його словами, центр моніторингу не буде розміщений на території, яку контролює азербайджанська влада.

"Це не відповідає нашому розумінню", - стверджує Пєсков.

Нагадаємо, Азербайджан і Туреччину поєднують старі та тісні відносини на різних рівнях та в різних галузях, зокрема й військовій. Азербайджанська армія під час наступу на Нагірний Карабах користувалася турецькими передовими видами зброї, водночас як Анкара на офіційному рівні виступала із заявами на підтримку Баку.

Також після новин про підписання мирної угоди між сторонами турецький уряд виступив із заявою про бажання приєднатися до миротворчого корпусу РФ в регіоні заради спільного патрулювання. Ще тоді Кремль негативно прокоментував ініціативу.

Договір про припинення вогню Азербайджан та Вірменія підписали за посередництвом Росії. Він передбачає збереження позицій сторін та передачу азербайджанській владі ще двох районів у Карабасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейська влада відреагувала нарешті на домовленості про припинення вогню в Нагірному Карабасі, які ухвалили нещодавно Азербайджан Та Вірменія. Офіційний Брюссель позитивно оцінює досягнутий у врегулюванні прогрес.

За словами високого представника ЄС Жозепа Борреля, європейська сторона готова підтримати зусилля представників Мінської групи ОБСЄ для остаточного врегулювання у регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?