У Путіна висунули нахабний ультиматум Раді Європи проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна висунули нахабний ультиматум Раді Європи проти України

У Путіна висунули нахабний ультиматум Раді Європи проти України
Джерело:  online.ua

У Росії прийняли чергове кричуще рішення проти України. На цей раз команда президента Росії Володимира Путіна вирішила поскаржитися на Україну до Ради Європи, де російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив про "дискримінацію" росіян та російськомовних людей в Україні і в Прибалтиці. Лавров вимагає, щоб Рада Європи "не дивилася крізь пальці" на "злочини" офіційного Києва, який "порушує базові права людей". З таким обурливим ультиматумом Лавров виступив 4 листопада в зверненні до учасників 130-й міністерській онлайн-сесії Комітету міністрів Ради Європи, передає ONLINE.UA.

"Переконаний, що історичний ревізіонізм - одна з головних загроз нашій Конвенції і заснованого у ньому правовому порядку. Це підтверджується на практиці. Там, де переписується історія і зводяться монументи катам Голокосту - там і спостерігаються масові порушення прав людини. В Україні і в країнах Прибалтики мільйони піддаються дискримінації за те, що вони росіяни або говорять російською мовою. Сотні тисяч вважаються "негромадянами" і позбавлені базових прав. Рада Європи не повинна дивитися крізь пальці на цей апартеїд XXI століття - це завдає непоправної шкоди його репутації ", - заявив Лавров .

Важливо відзначити, що це не перші обурливі скарги Росії на Україну у впливові міжнародні організації. Нещодавно в Москву приїжджала генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, з якою команда Путіна також обговорювала "дискримінацію" російськомовного населення України, країн Прибалтики та утиски російських ЗМІ. Крім того російська влада звернула увагу генсека РЄ на плачевну ситуацію з водою в окупованому Криму. В Кремлі сподіваються, що Рада Європи турбуватиметься цією проблемою і змусить владу України відновити поставки води на окупований півострів.

Нагадаємо, 130-я сесія комітету міністрів РЄ на даний момент проходить в Афінах, але в онлайн-форматі. У сесії особисто беруть участь генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич, голова Європейського суду з прав людини Роберт Спано, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Рік Демсіл і комісарка РЄ з прав людини Дун'я Міятович. Через обмеження, пов'язані з пандемією, міністри закордонних справ 47 держав - членів РЄ беруть участь в роботі сесії в режимі відеоконференції. Їх виступи не транслюються. Як очікується, після закінчення сесії голова комітету міністрів Мільтіадіс Варвіциотіс і генсек РЄ Пейчинович-Бурич виступлять із заявами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна звинуватили Україну в водній блокаді окупованого Криму  і зажадали, щоб Рада Європи негайно відреагувала на цю проблему і вплинула на українську владу в цьому питанні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?