У Путіна вразили новим лицемірством щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна вразили новим лицемірством щодо України

У Путіна вразили новим лицемірством щодо України
Джерело:  izvestia.ru

Глава МЗС РФ Сергій Лавров

видав чергову лицемірну заяву, ніби Москва не збирається денонсувати так званий Великий договір (договір про дружбу, співробітництво і партнерство) між Росією і Україною, натомість вона має намір розвивати дружні зв'язки між державами.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".


Депутати Держдуми прислали Лаврову запит, в якому заявили про своє бажання розірвати договір про дружбу з Україною, а у відповідь глава МЗС РФ направив їм документ, в якому наголосив на необхідності підтримки цієї самої "дружби".


Лавров висловив занепокоєння з приводу антиросійських дій української влади, проте зазначив, що розрив відносин двох країн в нинішніх умовах є "передчасним" заходом.


"Поділяємо стурбованість з приводу подій на кордоні з Кримом і інших антиросійських дій нинішньої української влади. Водночас запропонована ініціатива про денонсацію згаданого договору в нинішніх умовах представляється передчасною і не цілком обгрунтованою. Як бачиться, наш потенційний вихід з Великого договору навряд чи сприятиме вирішенню тих проблем, які завдяки зусиллям Києва накопичилися до теперішнього часу в російсько-українських відносинах", - написав дипломат депутатам ДД.


"У зв'язку з вищевикладеним основним завданням російської сторони на поточному етапі вважали б реалізацію дій, спрямованих не так на розрив двосторонніх відносин, а на їх збереження, створення умов для відновлення розвитку дружніх і активних зв'язків між двома державами і народами", - додав він.


Нагадаємо, що, згідно з договором про дружбу, співпрацю і партнерство, ратифікованому в 1998 році, обидві країни гарантують громадянам іншої країни права і свободи на тих же підставах і в такому ж обсязі, який вона надає своїм громадянам. При цьому закріплюється принцип визнання непорушності існуючих кордонів і поваги територіальної цілісності іншої держави.


Відзначимо, що Росія вже порушила існуючий договір, коли анексувала Крим і почала конфлікт на Донбасі.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Путін погодився на розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?