У Путіна вже диктують умови щодо місії ОБСЄ на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

У Путіна вже диктують умови щодо місії ОБСЄ на Донбасі

У Путіна вже диктують умови щодо місії ОБСЄ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловився проти розміщення на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ і назвав цю ідею такою, що суперечить Мінським угодам.
Про це повідомляли ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Якщо ви під озброєною місією ОБСЄ мали на увазі ідею, яку зараз стали вкидати з Києва про те, що потрібно збройну поліцейську місію розгорнути на Донбасі, яка забезпечувала б там правопорядок, то ця ідея абсолютно суперечить мінським угодам", - заявив Лавров за підсумками переговорів з главою МЗС Австрії Себастьяном Курцем.
За словами путінського міністра, Москва згодна на неозброєних спостерігачів ОБСЄ.
Читайте також: Війна на Донбасі: США зробили жорсткий випад на адресу Путіна
Лавров стверджує, що мінськими угодами передбачено, ніби Україна зобов'язана визнати законодавчо і закріпити в Конституції особливий статус Донбасу, включаючи право Донбасу мати сили правопорядку. "Тому ніяких збройних іноземних місій для підтримки порядку на Донбасі в цих умовах не потрібно", - сказав путінський міністр.
"У момент, коли обговорюється питання про забезпечення безпеки в ході виборів, ми готові до того, щоб місцеві сили правопорядку супроводжувалися б неозброєними спостерігачами ОБСЄ, щоб вони переконувалися в тому, що безпека в ході виборів забезпечується", - сказав Лавров.
При цьому, відповідаючи на питання про передачу контролю над кордоном України, Лавров заявив, що "це є останнім кроком у виконанні мінських домовленостей".
Як повідомляв ONLINE.UA, на початку грудня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров оскандалився в ОБСЄ, назвавши оператора міжнародного агентства Reuters "дебілом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?