У Путіна завели нову справу на глав української армії: звинувачення абсурдне
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна завели нову справу на глав української армії: звинувачення абсурдне

У Путіна завели нову справу на глав української армії: звинувачення абсурдне
Джерело:  Слідком РФ

Слідчий комітет Росії, який перебуває під юрисдикцією президента РФ Володимира Путіна, завів нову справу з абсурдними звинуваченнями в «геноциді російськомовного населення Донбасу» проти українських командирів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт СК РФ.
У цій «справі» фігурують міністр оборони України Степан Полторак, начальник Генштабу Віктор Муженко, колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, діючий начальник Сухопутних військ Сергій Попко, а також командувач Національною гвардією Юрій Аллеров.
Як заявили російські «слідчі», з січня по серпень 2016 року українські командири "віддавали злочинні накази на застосування важких видів озброєння для населених пунктів самопроголошеної ДНР, а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх".
Ще одна справа за статтею "застосування заборонених засобів і методів ведення війни" заведена стосовно командира 14 окремої механізованої бригади ЗСУ полковника Олександра Жакуна за нібито артилерійський обстріл "контрольно-пропускного пункту ДНР "Оленівка".
"Зараз в СК триває розслідування кримінальної справи про вчинення представниками силових структур України на Донбасі тяжких і особливо тяжких злочинів» проти «миру і безпеки людства України».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Путіна вже відкрили кримінальну справу проти вищих командирів Збройних сил України, звинувачуючи їх в застосуванні «заборонених засобів і методів ведення війни».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?