У Путіна заявили про попередні домовленності з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про попередні домовленності з Україною

У Путіна заявили про попередні домовленності з Україною
Джерело:  online.ua

За словами члена кремлівської делегації на переговорах з Україною щодо підписання мирної угоди та припинення війни Володимира Мединського, поки що такий договір не готовий.

Джерело: "Інтерфакс"

Що відомо про переговори між РФ та Україною 

Представник Кремля цинічно заявив, що саме Україні доведеться виконати "велику роботу" для підписання мирної угоди.

Щодо готовності драфту договору для зустрічі у верхах - на превеликий жаль оптимізму Арахамії не поділяю. Нам потрібно виконати ще більшу роботу. І я бачу, що дипломатичні і військові служби України, як мені видається, сильно відстають у реалізації навіть тих домовленостей, які вже досягнуті на політичному рівні, - зазначив Мединський.

Кремлівський дипломат наголосив, що Україна нібито стала більш реалістично підходити до вирішення певних питань.

Попередньо узгодженими позиціями залишаються: нейтральний позаблоковий без'ядерний статус; відмова від розміщення іноземних військових баз, військ, наступального озброєння, розробки і виробництва зброї масового ураження; проведення навчань за участю іноземних військ з дозволу держав-гарантів; створення системи міжнародних гарантій безпеки.

Напередодні керівник Офісу президента України Давид Арахамія заявив, що Кремль готовий прийняти всі висунуті Києвом умови за виключенням визнання анексії Криму.

Андрій Єрмак (фото - president.gov.ua)

Між тим представники Китаю заявили, що докладуть зусиль для мирного врегулювання розв'язаної Кремлем війни в Україні, але не будуть вводити санкції проти РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?