У Путіна заявили, що міняти Савченко на ГРУшників не збираються
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна заявили, що міняти Савченко на ГРУшників не збираються

У Путіна заявили, що міняти Савченко на ГРУшників не збираються
Джерело:  РІА Новини

У Міністерстві юстиції Росії (підпорядкованому президенту РФ Володимиру Путіну) не готують обміну української льотчиці і народного депутата Надії Савченко на російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.
Про це заявив міністр юстиції РФ Олександр Коновалов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
За словами міністра, його відомство розглядає тільки питання про можливу передачу Савченко Україні.
"Процес передачі, як правило, довга історія і вона ніяк не обумовлена ​​з будь-якими обмінами, тут мова просто йде про виконання міждержавних, як правило, двосторонніх механізмів», - сказав він.
Також Коновалов додав, що «за наявності згоди трьох сторін - сторони, яка передає, сторони, яка приймає, і самого засудженого - така передача відбувається, і така практика у Росії є з державами, з якими її ці двосторонні механізми пов'язують, тут це абсолютно звичайна історія".
Крім того, він заявив, що є й інший сценарій, за яким домовленості про обмін ув'язненими досягаються через дипломатичні канали.
"Така практика була, такі прецеденти були, але це не компетенція міністерства (юстиції - Ред.)", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в правоохоронних відомствах Росії вже заявляли, що не обмінюватимуть ГРУшників ні на Надію Савченко, ні на будь-кого ще з українців, які відбувають покарання в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?