У Путіна збудилися через слова українського міністра про "генетику"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна збудилися через слова українського міністра про "генетику"

У Путіна збудилися через слова українського міністра про "генетику"
Джерело:  online.ua

Речник Міністерства закордонних справ Росії, президентом якої є Володимир Путін, Марія Захарова прокоментувала слова глави Мінкульту України Євгена Нищука про "генетику" і приплела Мінські угоди.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
Нагадаємо, в ефірі одного з українських телеканалів Нищук, відповідаючи на питання про причини повільного поширення української культури, сказав: "Ситуація, що склалася на Сході і Півдні, - прірва свідомості. Більш того, коли ми говорили про генетику в Запоріжжі, на Донбасі, то це міста завезені. Немає там генетики, це свідомо завезені (міста - ред.). Черкаси - славний гетьманський і Шевченківський край. Саме місто Черкаси наполовину завезене. Чому? Тому що боялися шевченківського духу. Це була технологія Радянського Союзу".
На думку Захарової, на Заході навіть не звернуть уваги на слова Нищука.
"І знову ж ніхто з західних колег не побачить в цих словах нічого особливого. Вони, швидше за все, взагалі їх не побачать. Як трепетні вони на словах до прав людини. Як холодні вони, коли мова заходить про політично незручні регіони", - написала речник МЗС РФ.
За її словами, слова Нищука свідчать про те, що уряд України розглядає Донбас як іншу "культурно-генетичну" категорію людей, тому нібито не виконує Мінські угоди.
"Про яке виконання Києвом Мінських угод може йти мова, якщо Донбас розглядається Урядом України як інша "культурно-генетична" категорія людей, свідомість яких, з точки зору міністра культури цієї держави, не піддається коригуванню!", - висловилася Захарова.
У мережі пригадали слова міністра культури Росії Володимира Мединського, який колись заявив, що у росіян є одна зайва хромосома, тому вони особливі.
Андрій Воробйов: Про зайву хромосому Мединського всі забули? А він теж влада.
Miguel Kozin: На жаль, Росія до жителів Донбасу відноситься теж не як до своїх співвітчизників.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що підтримка російської мови в країнах СНД вимагає уваги і вжиття невідкладних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?