У Путіна зізналися в тому, навіщо він воює в Сирії - The Washington Times
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна зізналися в тому, навіщо він воює в Сирії - The Washington Times

У Путіна зізналися в тому, навіщо він воює в Сирії - The Washington Times
Джерело:  The Washington Times

Росія використовує громадянську війну в Сирії, щоб перевірити деякі зразки свого нового озброєння, в той час як Захід звинувачує президента Росії Володимира Путіна в невибіркових повітряних бомбардуваннях, які забрали життя багатьох цивільних осіб.


У своїй статті для The Washington Times, переклад якої зробив ONLINE.UA, журналіст Роуен Скарборо, посилаючись на російське видання, говорить про важливість для Росії участі в сирійській війні для перевірки своєї нової зброї.


Путін створює на північному заході Сирії довговічну авіабазу, каже проурядове видання в Москві, додавши, що війна дала російським пілотам такі необхідні навчальні години.


Західні держави йдуть суворим протоколом в тестуванні озброєння в неагресивному середовищі, перш ніж його визнають готовим до роботи і відправлять на війну.


Росія бачить Сирію не тільки як можливість показати доблесть своєї експедиційної армії, але і як полігон для програм модернізації збройних сил Путіна. Про це говорять джерела в аналітичній статті "Експерт Online" - веб-версії впливового російського тижневика. Пов'язане з політичними колами Путіна, видання назвало його «Людиною Року» в 2007 році, а в минулому році тієї ж честі удостоївся його міністр закордонних справ Сергій Лавров.


Аналітичний журнал "Експерт" малює оптимістичну картину 6-місячного вторгнення Путіна в Сирію з метою підтримки режиму президента Башара Асада, який звинувачується у вбивстві тисяч невинних людей за допомогою хімічної зброї, повітряних нальотів і артилерійських загороджень.


"Російсько-сирійській коаліції немає необхідності поспішати, - пише "Експерт". - Повітряна кампанія недорого обходиться Москві і дозволяє Росії навчати пілотів і тестувати бойові показники різних видів зброї. Ці переваги йдуть на додаток до політичної вигоди і основної мети - ліквідації російськомовних бійців на місцях, далеко від кордонів Росії".


Експерт повторює одне з виправдань Москви: в Сирії це вбивство російськомовних іноземних бойовиків, які становлять загрозу для Москви.


"Спільна військова кампанія ВВС Росії і сирійських військ, здається, (прогресує - Ред.) повільно, але вірно", - йдеться в статті, на яку звернув увагу Інститут з дослідження засобів масової інформації Близького Сходу (MEMRI), що займається моніторингом комунікацій джихадистів, особливо терористичного угрупування Ісламська держава, яке наразі контролює великі ділянки території Сирії та Іраку. MEMRI почав приділяти більш пильну увагу ЗМІ, оточуючим Путіна, з огляду на його зарубіжні авантюри і загрози проти Східної Європи.


Журнал "Експерт" сказав, що стратегічною метою Путіна є повернення якомога більшої території для Асада, що зміцнить його позиції в ході переговорів про закінчення 5-річної громадянської війни в Сирії.


Видання каже, що російсько-сирійський альянс зміг відбити під владу сирійського президента 217 сіл і міст і 1000 квадратних миль території. Стратегічно Путін назавжди змінив баланс сил на Близькому Сході.


"Крім того, завдяки новій російській військово-повітряній базі в (сирійському місті - Ред.) Латакії Москва встановила постійну присутність в регіоні, контролюючи дуже важливу логістичну магістраль, - йдеться в статті. - Ця сучасна військова база (оснащена ракетами Іскандер і S- 400) змінює військово-політичну ситуацію в Іраку, Ірані, Ізраїлі, США і, звичайно, Туреччині".


Інститут з вивчення війни, некомерційний науково-дослідний центр у Вашингтоні, повідомив в цьому місяці, що будь-яке припинення вогню

не завадить Росії продовжити бомбардувати місто Алеппо, яке утримують повстанці,

на північному заході Сирії, прикриваючись знищенням терористів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?