У Путіна злякалися зриву інтеграції Росії та Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна злякалися зриву інтеграції Росії та Білорусі

У Путіна злякалися зриву інтеграції Росії та Білорусі
Джерело:  online.ua

У Кремлі звинуватили білоруських протестувальників у спробі втілити сценарій так званої кольорової революції, яка б зірвала інтеграцію двох країн. Одіозний міністр оборони Сергій Шойгу назвав розкол між Мінськом і Москвою їхньою головною метою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

Таким чином у Кремлі ігнорують заяви безпосередньо протестувальників про бажання продовжити тісні відносини між країнами та приписують їм образ антиросійських "революціонерів".

"Зовсім недавно при політичній та фінансовій підтримці Заходу була зроблена спроба зміни влади в Республіці Білорусь. Серед іншого, це робилося з метою зірвати процес інтеграції в рамках Союзної держави, внести розкол в російсько-білоруські відносини", - стверджує Шойгу.

Водночас відомо, що білоруський уряд отримав нещодавно саме транш з російськими грошима, а не західними. Також Російський сусід упродовж останніх тижнів провів військові навчання в Білорусі, відправив туди телепропагандистів (коли білоруські журналісти почали страйкувати), а також підготував резерв силовиків для порятунку режиму.

"Республіка Білорусь була і залишається нашим найближчим сусідом, надійним союзником і стратегічним партнером. Це особливо важливо в умовах збереження світової нестабільності", - додав Шойгу.

Нагадаємо, протести в Білорусі тривають у багатотисячних масштабах з середини серпня. Головна вимога активістів — провести чесні президентські вибори замість фальсифікованих попередніх, припинити свавілля силовиків, звільнити політв'язнів і відправити у відставку Олександра Лукашенка з іншими топпредставниками режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, Лукашенко відмовився йти у відставку, як того вимагали білоруси, а став лише потужніше розганяти мирних громадян з акцій протесту. На ситуацію, що загострилася, звернули увагу в Європарламенті, там оприлюднили список осіб, які стоять за фальсифікацією виборів в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?