У Путіна знайшли несподіване слово для Панамських документів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знайшли несподіване слово для Панамських документів

У Путіна знайшли несподіване слово для Панамських документів
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що "Панамські документи", 10 мішків яких виявили в офісі панамської фірми Mossack Fonseca, "поцуплені".
"Панамські документи - це поцуплені документи. Напевно, так і треба називати речі своїми іменами", - заявив він журналістам.
Пєсков також закликав не пов'язувати курс влади РФ на деофшоризацію економіки і "Панамське досьє".
Про це він заявив журналістам, відповідаючи на прохання прокоментувати, як співвідноситься кампанія російської влади по боротьбі з виведенням коштів з країни через офшорні схеми з публікаціями в ЗМІ даних панамської компанії Mossack Fonseca, яка надає юридичну підтримку в реєстрації компаній в подібних юрисдикціях.
"Я б не намагався б пов'язувати лінію на деофшоризацію з "панамськими документами". Це абсолютно різні явища", - сказав Пєсков.
Він нагадав, що самі по собі офшорні компанії не є протизаконними, "офшори ніхто не забороняв", "незаконною є несплата податків і спроба уникнути сплати податків у своїй країні, а самі по собі офшори не відносяться до категорії чогось нелегітимного".
Нагадаємо, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив базу даних про власників офшорів, побудовану на документах "панамської справи".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?