У Путіна знову змінили позицію по Донбасу і висунули нову вимогу Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна знову змінили позицію по Донбасу і висунули нову вимогу Зеленському

У Путіна знову змінили позицію по Донбасу і висунули нову вимогу Зеленському
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна різко змінила план по Донбасу і висунула нові вимоги українському лідеру Володимиру Зеленському, якого в Москві хочуть зобов'язати підписати зобов'язання офіційного Києва щодо реалізації "Мінська-2". З таким ультиматумом до української влади звернувся заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який представляє Росію на переговорах "нормандської четвірки". Він також вимагає змінити принцип організації засідань в нормандському форматі і вже ці вимоги вже направив в листі до Берліна, у Київта Париж. Таким чином в Кремлі дали зрозуміти, що без виконання цих вимог команда Путіна більше не сяде за стіл переговорів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Козак також запропонував "нормандській четвірці" зафіксувати зобов'язання Києва дати письмову позицію щодо виконання "Мінська-2", - наводить джерело слова представника російської делегації на переговорах по Донбасу.

Відзначається, що в листі Козака представлений російський проєкт Спільних підсумків недавньої відеоконференції політичних радників і представників міністерств закордонних справ "нормандського формату". Він пропонує не пізніше 22 березня узгодити цей проєкт або подати пропозиції до нього.

У той же час всі пропозиції України, Франції та Німеччини по Донбасу у Путіна відкинули. Його представники дали зрозуміти, що Путін буде принципово стояти на своєму в питанні Донбасу і домагатися імплементації в законодавство України "формули Штайнмаєра", яка передбачає надання особливого статусу ОРДЛО, блокуючи будь-які переговори, в тому числі і на вишем політичному рівні. При цьому винними в "глухому куті" по Донбасу Москва вважає вже не тільки Зеленського, але і канцлерку Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона, які не реагують на заклики Москви "урезонити і напоумити київських представників" і не використовують свій тиск на владу України в користь Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков слідом за Байденом публічно назвав Путіна вбивцею і зазначив, що українська влада робитиме все можливе, щоб не пустити цього "скаженого собаку" в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?