У Путіна зважилися на гучне звинувачення українських військових
Категорія
Події
Дата публікації

У Путіна зважилися на гучне звинувачення українських військових

У Путіна зважилися на гучне звинувачення українських військових
Джерело:  online.ua

У Слідчому комітеті Росії двох командирів Збройних Сил України звинуватили в обстрілі російської території в червні-серпні 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт СК РФ.
Відзначимо, мова йде про період, коли підрозділи української армії повинні були закрити кордон від російських бойовиків і озброєнь, але по них завдавали вогневі удари з території Росії.
"Триває розслідування кримінальної справи за фактами обстрілів російської території в червні-серпні 2014 року, в результаті яких багато хто постраждав, а літній житель міста Донецька Ростовської області, перебуваючи на території свого домоволодіння, потрапив під масований обстріл української артилерії і отримав смертельні поранення", - сказано в повідомленні СК РФ.
У російському відомстві стверджують, що до організації обстрілу причетні командир 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Андрій Грищенко, який зараз займає пост командувача Оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ, а також командир 27-го реактивного артилерійського полку Збройних сил України полковник Валерій Ісмаїлов.
Читайте також: У Пу тіна завели нову справу на українців: з'явилися подробиці
"Зазначеним військовослужбовцям в залежності від ролі кожного заочно пред'явлено звинувачення в скоєнні злочинів, передбачених ст. 105, ст. 317 КК РФ (вбивство, замах на вбивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів)", - сказано в повідомленні СК РФ.
«З урахуванням зібраних доказів для нас очевидно, що дії українських військових не могли бути випадковістю. У зоні ураження не велося бойових дій і були тільки цивільні об'єкти. При цьому кількість залпів артилерії лише підтверджує, що обстріли території Росії були вчинені навмисно», - додали в Слідчому комітеті Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Росії Володимир Путін назвав віроломством операцію Служби безпеки України щодо затримання двох дезертирів на кордоні з окупованим Кримом.


В кінці жовтня в Слідчому комітеті Російської Федерації заявили про порушення кримінальних справ проти шести воєначальників зі Збройних Сил України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?