У Путіна зважилися на важливу заяву по збройній місії ОБСЄ: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна зважилися на важливу заяву по збройній місії ОБСЄ: з'явилося відео

У Путіна зважилися на важливу заяву по збройній місії ОБСЄ: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Росії Сергій Лавров  заявив, що Москва готова погодитися на те, щоб спостерігачі ОБСЄ на окупованому Донбасі носили зброю для самооборони.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Пістолети для самооборони. Ця практика має місце. Можна вважати, що це елемент поліцейських функцій, але перш за все це охорона і моніторинг непорушення лінії відведення та місць складування", - сказав російський міністр.

При цьому, за словами Лаврова, досвід "показує, що дуже часто беззбройні спостерігачі більш захищені, ніж при наявності особистої зброї".

Глава МЗС РФ повідомив, що Росія запропонувала також створити окрему групу спостерігачів на період виборів, які разом з народною міліцією Донецька і Луганська перевіряли б забезпечення безпеки. При цьому завжди можна знайти прийнятний національний склад місії спостерігачів, зазначив він.

"Ми готові на такий компроміс. Справа за іншими нашими партнерами", - вказав Лавров.

Нагадаємо,  бойовики так званих ЛНР і ДНР продовжують перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?