У путінського міністра побачили амбіції соратника Гітлера, якого повісили за його справи
Категорія
Світ
Дата публікації

У путінського міністра побачили амбіції соратника Гітлера, якого повісили за його справи

У путінського міністра побачили амбіції соратника Гітлера, якого повісили за його справи
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров все більше нагадує главу МЗС Німеччини, радника Адольфа Гітлера Йоахіма фон Ріббентропа
Такою думкою поділився політичний оглядач Євген Магда в своїй статті для ONLINE.UA.
"Про указ Путіна, яким визнаються законними видані в ОРДЛО "документи", стало відомо якраз під час переговорів міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки. Від цієї зустрічі експерти не очікували дипломатичного прориву, так само як і від участі Сергія Лаврова в заходах в Німеччині - зустрічі міністрів закордонних справ G-20 в Бонні і Мюнхенській конференції", - пише він.

Читайте також: Кращий жарт тижня: міністр Путіна насмішив словами про санкції проти ЄС
На думку Магди, дії Лаврова разюче схожі на дії Ріббентропа.
"Шефу російської дипломатії, безумовно, не дають спокою лаври Йоахіма фон Ріббентропа - він висловився за "post-West" світовий порядок, прямо натякаючи на прагнення РФ говорити на рівних зі світовими лідерами. Переговори Нормандської четвірки завершилися формальним закликом до припинення вогню, втілити який в життя без участі Росії неможливо", - відзначив експерт.
Нагадаємо, 24 серпня 1939 року в Москві міністром закордонних справ Німеччини Йоахімом фон Ріббентропом і народним комісаром закордонних справ СРСР В'ячеславом Молотовим було підписано угоду про ненапад між Німеччиною і Радянським Союзом, відому як пакт Молотова - Ріббентропа. Пакт гарантував нейтралітет СРСР в конфлікті Третього Рейху з Польщею і країнами Заходу. Таємним додатковим протоколом визначались сфери взаємних інтересів двох держав у Східній Європі і поділ Польщі між ними при очікуваному в ті дні нападі Німеччини на Польщу.
Після краху Третього Рейху Ріббентроп був страчений через повішення за вироком Нюрнберзького процесу 16 жовтня 1946 року.
Більше читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Порошенко і Путін влаштували заочну суперечку: Кремль знову не обійшовся без самодурства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?