У Раді анонсували законопроєкт, що вплине на життя всіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді анонсували законопроєкт, що вплине на життя всіх українців

У Раді анонсували законопроєкт, що вплине на життя всіх українців
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо закріплення єдиного київського часу в Україні та відмови від переведення годинників за сезонами. Автором документу виступив заступник спікера Руслан Стефанчук. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його заяву на сторінці у Facebook.

За словами політика, законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" створить умови для стабільного природного циклу життєдіяльності людей. Також зміни стануть позитивними для здоров'я населення.

"Доведено: щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб", - зауважив віцеспікер.

Стефанчук стверджує, проєкт закону — це також крок проти російської агресії в Україні.

"Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора — Російської Федерації. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій", - наголосив він.

Утім, посадовець не пояснив, яким чином це відбудеться. Натомість він звернув увагу, що документ принесе користь євроінтеграції, адже 84% жителів Євросоюзу підтримали відмову від переведення часу.

Нагадаємо, українцям доведеться переводити час на одну годину у ніч на неділю, 25 жовтня — день місцевих виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада задумалася про введення в Україні накопичувальної пенсійної системи. У Міністерстві соціальної політики пропонують Верховній Раді прийняти до кінця 2020 року відповідний законопроєкт про накопичувальну пенсійну систему, яка знизить навантаження на нинішню — солідарну пенсійну систему, і дозволить забезпечити майбутніх пенсіонерів нормальною пенсією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?