У Раді хочуть розібратися з американською газетою, яка критикує Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді хочуть розібратися з американською газетою, яка критикує Україну

У Раді хочуть розібратися з американською газетою, яка критикує Україну
Джерело:  interfax.com.ua

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони направить роз'яснення американській газеті "The New York Times" до опублікованої ними статті "Непереможна корупція в Україні" і вимагатиме спростування окремих тез редакційного матеріалу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Це шановане видання. І хтось дав їм інформацію, яка не відповідає дійсності. Це буде підтверджено не тільки українською генеральною прокуратурою, у якої є певний рівень недовіри, а й британськими фахівцями, які, я сподіваюся, сприймаються виданням "The New York Times" як компетентні. Ми будемо вимагати спростування статті", - заявив народний депутат від БПП Іван Винник.
Він зазначив, що спростування вимагатимуться в тій частині, де йдеться про відповідальність екс-генпрокурора Віктора Шокіна в контексті справи екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського, натяків на відповідальність президента Петра Порошенка і "відповідно будемо вимагати прокоментувати пряму вимогу відновити Сакварелідзе, в якому правовому полі, яким чином взагалі редакція високоповажного видання може вимагати від глави держави таке зробити".
Нардеп нагадав, що стаття базувалася на тому, що Шокін проявив недбалість у справі надання матеріалів на міжнародно-правий запит у справі Злочевського - що нібито справа була закрита в Україні і це стало підставою для зняття арешту з $23 млн, які Злочевський перерахував в кіпрську компанію.
"Ми вивчили питання і встановили, що, по-перше, справа в Україні не закрита і продовжує розслідуватися, і в тому числі у Великобританії. А арешт з 23 млн був знятий, оскільки був спрямований міжнародно-правовий запит до генеральної прокуратури британськими фахівцями, цей напрямок очолював Касько, і він дав відповідь на день пізніше від дати судового засідання. При цьому це була навіть не відповідь, а проект відповіді, без його підпису", - зазначив Винник.
Нагадаємо, під час візиту президента Петра Порошенка в США одна з провідних американських газет "The New York Times" розкритикувала його внутрішню політику в своїй редакційній статті, зокрема журналісти звинуватили українську владу в нездатності подолати корупцію.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко зробив заяву про те, що стаття в "New York Times" про корупцію в Україні є елементом гібридної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?