У Раді нарешті розповіли, коли відбудеться земельний референдум
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді нарешті розповіли, коли відбудеться земельний референдум

У Раді нарешті розповіли, коли відбудеться земельний референдум

Заступниця голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа заявила, що референдум про продаж землі іноземцям в Україні відбудеться тоді, коли українці побачать ринок землі на практиці і зможуть зробити власні висновки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

"Референдум пройде не між першим і другим читаннями, і навіть не відразу після прийняття закону - через два-три роки. Люди побачать, як це працює на практиці, і зможуть зробити висновок, чи готові вони пускати іноземні компанії та іноземних громадян", - сказала вона.

За словами Підласої, планується два підходи до внесення правок про участь іноземців в ринку українських сільгоспземель при підготовці законопроекту до другого читання.

 "Перший - там залишаються всі положення про іноземців, а в заключних положеннях ми пишемо, що вони вступають в силу після всеукраїнського референдуму. Другий - вони виключаються", - сказала вона.

Як відомо, 13 листопада парламент схвалив законопроєкт Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року. Український лідер Володимир Зеленський заявив, що громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати українську землю, тільки якщо на це дасть згоду український народ на референдумі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Євросоюзу повністю підтримує плани уряду відкрити ринок землі в Україні, адже, на думку європейських політиків, саме це може "розкрити величезний потенціал для економіки України". В ЄС відзначили, що реформа повинна базуватися на верховенстві права і принципах стійкості, прозорості та справедливості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?