У Раді нарешті відповіли, чи буде коаліція Слуги народу та партії Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді нарешті відповіли, чи буде коаліція Слуги народу та партії Медведчука

У Раді нарешті відповіли, чи буде коаліція Слуги народу та партії Медведчука
Джерело:  online.ua

12 жовтня народний обранець від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що українські журналісти вирвали з контексту його слова про створення певної коаліції між пропрезидентською політичною силою та проросійською партією Віктора Медведчка "Опозиційна платформа — За життя". Такий союз начебто мали створити у місцевих радах на сході та півдні України після майбутніх місцевих виборів 25 жовтня. На переконання нардепа, політичні опоненти ні перед чим не зупиняться, щоб повернутися до влади. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис Олександра Качури у Фейсбук.

"Прочитав вирвані з контексту "цікаві" заголовки, в яких начебто посилаються на мої слова про створення коаліції "Слуги Народу" та ОПЗЖ. Насправді, на питання інтерв’юера я сказав, що на південному сході необхідно вибудовувати якісь конструкції як з так званими регіональними партіями, так і з національними, які отримають підтримку виборців", — заявив народний обранець

За словами Олександра Качури, нардепи, яких оберуть від політичної сили Володимира Зеленського, будуть вимушеними комунікувати з усіма партіями в місцевих радах. Подібне наразі, до прикладу, відбувається в стінах Верховної Ради.

"Коаліції СН і ОПЗЖ не буде! Почитайте чинне законодавство. В міських радах взагалі немає такого поняття як коаліція. Все буде добре! Зради немає!" – підсумував народний обранець.

Як відомо, нещодавно Олександр Качура заявив, що об'єднання "Слуги народу" з "Опозиційною платформою – За життя" у регіонах після місцевих виборів однозначно буде. І уникнути цього неможливо. За його словами, таке об'єднання мало б відбутися у місцевих, районних і обласних радах. Нардеп це пояснив нібито тим, що на сході України є регіони, де багато виборців підтримують ОПЗЖ. Тому, на його переконання, "треба буде якусь конструкцію вибудовувати між ОПЗЖ і СН". Що стосується об’єднання з політичними силами, які сьогодні є представленими в парламенті, то точно такого не буде з "Європейською солідарністю". Оскільки це прямий опонент "слуг народу", і "люди просто не сприймуть таку співпрацю". Водночас щодо союзу із "Голосом" Качура має сумніви, а з "Батьківщиною" співпраця – можлива.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Володимира Зеленського спалахнув новий конфлікт після заяви Олександра Качури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?