У Раді назвали дати ухвалення резонансного проєкту про референдуми
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді назвали дати ухвалення резонансного проєкту про референдуми

У Раді назвали дати ухвалення резонансного проєкту про референдуми
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради можуть розглянути законопроєкт про введення у законодавство всеукраїнських референдумів вже у січні. Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко наголосив, йдеться про засідання 26 та 27 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами посадовця, законопроєкт проходитиме вже друге читання.

"Це останній пленарний тиждень не тільки січня, а й четвертої сесії, і за сесію у нас накопичувалося багато, так би мовити, боргів, домашніх завдань, які ми пробуємо надолужити", - пояснив Корнієнко.

Усі проєкті, які необхідно ухвалити, розіб'ють, ймовірніше, на кілька блоків.

"Перший блок — це наша програмна обіцянка, за яку ми багато боролися, це закон про референдум, який майже пів року відпрацьовувався з усіма можливими міжнародними інституціями, українськими експертами. Він буде в порядку денному тижня, думаю у вівторок-середу ми зможемо проголосувати", - додав голова "Слуги народу".

Політик зауважив, серед інших на порядку денному ініціатива про Бюро економічної безпеки. Це відомство нібито допоможе перенести певні функції з силових структур на спеціалізовану.

Також передбачається наступного тижня проголосувати за законопроєкт про Службу безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за прояви сексизму. Передбачається, що такі порушення призведуть для винуватця до штрафу чи навіть арешту.

Ініціатива пропонує доповнити поняттям сексизму одну зі статей КУпАП, що стосується покарання за домашнє насильство та насильство за статевою ознакою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?