У Раді назвали умови і терміни проведення дострокових виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді назвали умови і терміни проведення дострокових виборів

У Раді назвали умови і терміни проведення дострокових виборів

Дострокові місцеві вибори на території України можна буде організувати у 2020 році навесні чи восени. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами Олександра Корнієнка - заступника голови фракції "Слуга народу", це голосування знаходиться у залежності до темпів децентралізації.

"Зараз є досить абстрактний план щодо реформи децентралізації, яка може завершитися першими місцевими виборами, тому що вона буде включати в себе велику фіксацію нового адміністративно-територіального устрою через закон. Якщо ми встигнемо закінчити децентралізацію по таймінгу весна-початок літа, тоді є сенс робити вибори достроково. Якщо ми завершимо цю реформу умовно в липні або в серпні, зрозуміло, що робити дострокові вибори на вересень - логіки немає", - пояснив він.

Загалом остаточна реалізація децентралізаційної реформи потребує 300 голосів у Верховній раді.
Корнієнко підкреслив, що для виборів навесні необхідно буде внести зміни до Конституції України. Йдеться про скорочення чинності місцевої влади до 4 років за реформою.

Заступник голови президентської фракції, мери у великих містах України можуть бути переобрані найближчим часом дуже сумнівно. Також "не дуже цікавий" сценарій якомога скоріших виборів, наприклад, у січні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз закликав Росію до виводу окупаційної влади та військ з території ОРДЛО. Лише на таких умовах можливо втілити у життя так звану "формулу Штайнмаєра" та провести вибори у регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?